Selecteer een pagina

De wereld verandert in razend tempo door nieuwe technologie en vergaande globalisering. Vandaag heb ik negen collega’s bijgepraat over waarom ik LinkedIn zo’n geweldige tool vind om bij te blijven qua kennis & netwerk in een veranderende wereld. Deze activiteit vond plaats in het kader van de Mooi Wark Week van de gemeente Berkelland waarbij een deel van het programma bestaat uit kennisoverdracht tussen collega’s.

De volgende onderwerpen kwamen aan bod.

  • Een goed profiel op LinkedIn
  • LinkedIn inzetten voor jouw werk
  • Leer nieuwe vaardigheden met LinkedIn Learning
  • Gemeente Berkelland op LinkedIn

Doel was om de mogelijkheden te laten zien en een aantal aandachtspunten mee te geven over hoe je LinkedIn kunt gebruiken. De groep was divers qua kennis- en ervaringsniveau. Ik hoop dat mijn enthousiasme voor LinkedIn is overgekomen en dat de deelnemers nieuwsgierig geworden zijn naar wat LinkedIn hun kan bieden.

Tijdens mijn presentatie gebruikte ik twee filmpjes ter inspiratie en ter overdenking.

No ordinary disruption: the four global forces breaking all the trends
Een teaser van een geweldig boek van een aantal McKinsey onderzoekers over de trends in deze wereld die bijdragen aan onze veranderende wereldeconomie en de impact die wij hiervan ervaren (ook in Berkelland).

LinkedIn: 9 minuten kunnen alles veranderen
Hoeveel tijd per week besteed jij aan je carriére (netwerk en persoonlijke ontwikkeling)?

Ik ben nog zoekende naar mijn rol als community manager en social media expert bij een gemeente. Vooral als het gaat om welke verantwoordelijkheid en bevoegdheid ik heb in mijn advies. Maar ik moet zeggen: ik zou elke week wel zo’n sessie willen houden! Het blijft leuk en interessant om met mensen kennis, visie en tips te delen over de inzet van sociale media!