Selecteer een pagina
Een marathon lopen binnen de twee uur. Daar ligt op dit moment de magische grens voor iedereen die de marathon volgt. Eliud Kipchoge, wereldrecordhouder met een tijd van één minuut en 39 seconden boven die grens, denkt dat het iemand ooit gaat lukken om onder de twee uur te duiken.

 

In januari 2017 liep ik mijn eerste halve marathon in Egmond. Een schitterende tocht over het strand en door de duinen. In dat jaar zou ik nog vier keer starten in een halve marathon. Slechts één keer viel ik uit door een blessure. Voor mij ligt de magische grens ook op de twee uur. Mijn persoonlijk record ligt op 2 uur en 43 seconden tijdens de Berenloop op Terschelling. Een marathon liep ik nog niet.

 

Afgelopen zondag liep ik mee met de Halve van Texel. Een geweldige beleving. Starten vanaf de TESO veerboot en dan lopen door bos, duinen en over het strand van het eiland dat ik inmiddels zo goed ken. We komen hier graag en al jaren. Na 21 kilometer stond er 2uur 1 minuut en 56 seconden op de klok.

 

Ik geniet van hardlopen, het geeft me rust en nieuwe energie. Ik houd van mooie uitdagingen, verrassing en afwisseling in de omgeving. Welke halve marathon zou jij mij aanraden om te lopen?

 

In januari loop ik opnieuw de Halve van Egmond. Inmiddels voor de derde keer. Gezien de grote hoeveelheid strand lijkt de kans om daar dan wel onder de magische grens van twee uur te duiken klein.