Selecteer een pagina
Noordwijk. Het is stil in huis. Op de achtergrond tikt een klok. De overige leden van ons gezinnetje liggen te slapen. Vanaf zondag zijn we op pad. Het is onze eerste echte vakantie met z’n vieren. Sinds mei heb ik een volle agenda gehad. En ik ben blij dat ik nu even volle aandacht kan hebben voor ons gezin en het niets doen.

 

In mei ben ik gestart als communitymanager en social media expert bij Gemeente Berkelland. Een mooie uitdaging om het sociaal intranet aan te jagen en de inzet van social media te stimuleren en te optimaliseren. Zeker ook geen gemakkelijke klus binnen een organisatie waarin iedereen lijkt te zoeken naar de nieuwe harmonie die hoort bij zelforganisatie. En tijdens die zoektocht kom ik dan binnen met een visie over de inzet van online communities en de inzet van sociale media.

 

De wereld buiten de muren van het gemeentehuis is ook volop in beweging. Door de opkomst van nieuwe media en technologie zijn inwoners en ondernemers steeds beter in staat om zich te laten informeren en zich actief te laten horen over hun omgeving. Waarover wordt er gesproken? Hoe reageren we daarop? Welke tools zetten we in om mensen te bereiken en op welke manieren kunnen we mensen betrekken bij de ontwikkeling van hun eigen omgeving? Interessante vraagstukken die in de toekomst alleen maar nadrukkelijker zullen gaan spelen.

 

De grote uitdaging voor mij is de harmonie te ontdekken tussen de organisatie, de medewerkers en technologische middelen in de wereld daarbuiten. Oh en had ik al gezegd dat ik nog niet eerder voor een overheidsinstelling heb gewerkt? Het type organisatie en de bestuurlijke politieke laag zijn nieuw voor mij. Maar het is zo interessant.

 

Er is dan ook veel wat ikzelf wil leren over het adviseren binnen deze context. De uitdaging is gelijk aan andere plekken waar ik in het verleden heb gewerkt of als adviseur vanaf de zijlijn een bijdrage heb geleverd. Hoe verbind je organisatie, mensen en technologie om uiteindelijk te zorgen voor optimale dienstverlening aan een klant? Of zoals bij een gemeente in dit geval het leveren van optimale dienstverlening aan een inwoner of ondernemer.

 

En mijn rol? Die is nieuw binnen de organisatie. Er ligt geen blauwdruk klaar. Maar misschien is dat juist wel voor mij zo interessant. Ik vind het mooi om mensen te verbinden. Daarnaast neem ik mensen graag mee op reis naar de toekomst. Ik heb het goed naar mijn zin en hoop hier nog een tijd te mogen blijven!

 

Thuis hebben we samen het huis aan kant gemaakt voor de komst van een tweede kind. Dat is een prachtige dochter geworden. En ook daar ga ik op zoek naar het nieuwe evenwicht. Het vinden van een nieuwe harmonie tussen werk en mijn gezinsleven. En de relaties die we tot elkaar hebt binnen het gezin. Voor onze zoon is het wennen dat hij de aandacht van papa en mama moet delen. Voor ons is het wennen om de aandacht te verdelen tussen elkaar en de kinderen. Ik vind dat we het goed doen zo met z’n vieren.

 

En nu zijn we op vakantie met zijn vieren. Een zoon van ruim twee en half jaar, een dochter van net geen drie maanden en twee ouders gaan samen twee weken op pad. We zijn gestart met een dagje en nachtje in Utrecht in omgeving. En zijn nu aangekomen in Noordwijk waar mijn ouders een midweek een huis hebben gehuurd. Een heerlijke plek, je steekt de straat over en je loopt het strand op. Inmiddels heeft de stilte plaatsgemaakt voor een baby die zich even niet zo gemakkelijk voelt en dat laat horen. De grote vraag is of onze zoon er door heen slaapt. Ik ga het de komende minuten ontdekken.

 

Ik geniet van mijn vakantie. En even was het stil in huis.